Setting Up PerformancePoint Services in Sharepoint 2010

I recently got very frustrated trying to get PerformancePoint Services to work on a fresh Sharepoint 2010 installation. Dashboard designer just wouldnt connect to the sharepoint site. Event viewer showed errors along the lines of “There are no addresses available for this application”. This same error appeared to affect a lot of other items such as the Secure Store Service, Excel Services etc.
So i eventually got it working and can say the following need to be done. A similar proces will apply to other similar service applications.
  1. The most important step.. and my main problem: make sure your services are enabled at the server level! Central Admin -> (System Settings) ->Manage Services on Server:
  2. Add the Secure Store Service: Central Admin -> (Application Management) ->Manage Services Applications. then Select New -> Secure Store Service. Configuration asks you for a database name and credentials.
  3. Add the PPS service application: Central Admin -> (Application Management) ->Manage Services Applications. then Select New -> PerformancePoint Service Application:
  4. Make sure your Unattended Service Account is configured for PPS!
  5. Start up Dashboard Designer, enter your site URL in the options and off you go!
  6. Last but not least, do an iisreset

Popular posts from this blog

Custom Form Base Login Web Part With Sharepoint 2010

Register Event Handlers plus free Site Settings – Manage Event Handlers Add-on solution

Real World Branding with SharePoint 2010 Publishing Sites